Adventum Domini (Az Úr eljövetele)

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház szervezésében, január 20-án (hétfő) 19 órától a Perkő Néptáncegyüttes mutatja be Adventum Domini (Az Úr eljövetele) című karácsonyi előadásukat. A táncos produkciónak a Vigadó Művelődési Ház nagyterme ad otthont.

Kézdivásárhely: Elhiszem (zenés-verses invokáció)

A Vigadó Művelődési Ház alkotói, december 21-én 17 óra 45 perckor a Gábor Áron téren, az utolsó adventi gyertya, azaz, az úgynevezett angyali gyertya meggyújtásának ünnepén, Elhiszem című zenés-verses invokációjukkal igyekeznek szebbé tenni a várakozás időszakát, amelynek üzenetét így fogalmazták meg: „Jó csendben várni az Úr szabadítását.”


Várni. Elvárni. Kivárni. Bevárni. Megvárni Várok valamit. Várok valakire. Nem tudom, mit várok az élettől! Várom, hogy találkozzunk, és már a várakozásban fényesedik a lelkem! Várom, hogy ölelj meg...

Kézdivásárhely: Adventi koncert

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, 2019. december 19-én (csütörtök) 19 órától, a Molnár Józsiás Általános Iskola Adventi koncertjét hallgathatja a nagyérdemű. A koncertnek a Vigadó Művelődési Ház díszterme ad otthont.

Kézdivásárhely Vigadó:A Batthyány család történelmi szerepét bemutató egyfelvonásos színdarab

Magyarország (Budapest), 2019. november 23. - A Batthyány család történelmi szerepét bemutató „TONY - SZERESSÉTEK EGYMÁST ÉS TISZTELJÉTEK ATYÁTOK EMLÉKÉT” című egyfelvonásos színdarab 1 partiumi 3 erdélyi városban is bemutatásra kerül még az idei évben, közvetlenül az anyaországi premiert követően, a Magyar Batthyány Alapítvány jóvoltából. A történelmi színmű főszerepeit Tordai Teri és Horváth Lili színművésznők, illetve Barbinek Péter színművész alakítják. A darab hűen ábrázolja a Batthyány család történelmi szerepvállalását gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia levelezésének feldolgozásával.

Akik nem adták fel

A szerzővel való találkozásra Sepsiszentgyörgyön ma 18 órakor kerül sor a Székely Nemzeti Múzeumban, november 12-én, 18 órakor pedig a kézdivásárhelyi Vigadóban. 

Ma és holnap ismét Háromszék vendége lesz a múltunk dicső fejezeteit tényekre alapozva feldolgozó, történéseit olvasmányos regényeiben megjelenítő, és ily módon az önazonosság tudatunkat erősítő anyaországi dr. Cey-Bert Róbert Gyula író, szabadságharcos, gasztronómus, őstörténet-kutató.

Vigadó Mozi: Akik maradtak

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház szervezésében ismét megnyitja kapuit a Vigadó Mozi, ahol november 13-án (szerda) 19 órától Tóth Barnabás rendezésében, Akik maradtak című magyar drámát tekintheti meg a közönség. A filmvetítésnek a Vigadó Művelődési Ház nagyterme ad otthont.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog