Cimborák Bábszínház

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, szeptember 11-én (péntek) délután 18 órától, illetve ha az időjárás közbeszól, akkor szeptember 13-án (vasárnap) délután 18 órától a Cimborák Bábszínház mutatja be A Buták versenye című Benedek Elek meséiből készült játékot, amelyet hatéves kortól ajánlanak, az örök kortalanoknak, azzal az óvott szándékkal, hogy jó lenne odafigyelni a cselekedeteinkre, mielőtt a mindennapi butaságaink életté nem sűrűsödnek. Az előadásnak a W. Wegener Park ad otthont. A rendezvény partnerei a Kézdivásárhelyi Önkormányzat és Wegener Pro Sanitate Alapítvány.

 

„A Dávid Péter által rendezett előadás bár használ bábos megoldásokat, mégsem bábelőadás, hanem Benedek Elek meséiből készült játék, amelyet hatéves kortól ajánljuk, az örök kortalanoknak, azzal az óvott szándékkal, hogy jó lenne odafigyelni a cselekedeteinkre, mielőtt a mindennapi butaságaink életté nem sűrűsödnek. Az előadás míves szövegét Prezsmer Boglárka, dramaturg írta, zenéjét Gulácsi D. Zsuzsanna szerezte, játsszák Gulácsi D. Zsuzsanna, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos és Sánta Yvette. Játékunkban félrecsavarodott családok életébe tekinthetünk be. Ezek az emberek és asszonyok talán ismerősek. Mindennapi figurák ők, akik megrekedtek egy ponton, - a hiszékenység, a ravaszság, a kérges lelkület, a nagyakarat határozza meg cselekedeteiket -, de ha elég erős bennük a belátás, akkor találnak rá lehetőséget, hogy újra és újra egybeszerveződjön életükben a rend.” (Péter Orsolya)

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog