Tizennégy templomot újítanak fel Háromszéken

Megosztás
FaceBook  Twitter


Kerekes László, Soltész Miklós és Kovács Péter

A magyar kormány 135 millió forinttal támogatja a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébániatemplomot egy új plébánia és közösségi ház megvalósítása érdekében – jelentette be Soltész Miklós, a magyar kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Háromszéken tizennégy templomot újítanak fel.

A háromszéki látogatásán tartózkodó Soltész előbb a kommandói tábornál tartott helyszíni szemlét, majd a Boldog Özséb-templomnál sajtótájékoztatót. Mint mondta, a magyar kormány segítségével a templomfelújítási program részeként tizenkét háromszéki településen tizennégy egyházi épület, főleg templom újul meg.

„Az a munka, amit az érsek és püspök atya elkezdett az elmúlt esztendőben, és amelynek a gyümölcseit már sok tekintetben tapasztaljuk, azok mind a magyarság, mind pedig a kereszténység megmaradását fogják szolgálni” – mondta. Kerekes László segédpüspök elmondása szerint nagyon hálásak a magyar kormánynak, és megköszönik a tőlük kapott támogatást, egyetértenek azzal az elképzeléssel, hogy szükség van olyan helyekre, amelyek a közösség megmaradásához hozzájárulnak.

Folytatás IDE kattintva: Háromszék napilap

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog